Loitsulista

Ohjeistus loitsulistan käyttöön:

 

- Loitsut vaativat hahmolta aina harjoittelua. 

-Loitsut on jaettu neljään eri vaikeusasteeseen. Nämä ovat suuntaa-antavia ohjeita. Etevämpi loihtija voi kyetä harjoittelemaan vaikeampia, kun taas heikompi loihtija saattaa epäonnistua omankin tason loitsuissa. Ota hahmosi taidot huomioon.

- //-merkit tarkoittavat sitä, ettei loitsulle ole taikasanaa, vaan sitä käytetään herjana tai sanattomana. 

- Vanhempien velhojen ja noitien on mahdollista loihtia yksinkertaisia arkisissa asioissa helpottavia sanattomia loitsuja, vaikka niitä ei erikseen mainittaisi tässä listassa.Aloittelija (1-2lk)

 

A:

/Ahmintaloitsu/ - Aiheuttaa uhrille vastustamatonta nälkää, joka yltyy joka suupalasta. Toimii myös kasveihin, jolloin ne kasvavat ajan myötä normaalia suurimmiksi.
Alohomora (Alohomora) - Avaa lukitun oven. Ei toimi vankkuutettuihin. Sauvan liike: S-kirjain. Valojuova: ei ole, sininen, keltainen tai violetti. Vastaloitsu: umpiovius (colloportus).
Anapneo (Anapneo) - Aukaisee tukehtumaisillaan olevan olennon hengitystiet ja poistaa tukokset niistä, jotta olento saa taas henkeä. Sauvan liike: paikoillaan osoitus kohti kohdetta.

Apuja (Periculum) - Suihkauttaa sauvasta korkealle taivaisiin punaisia kipunoita leijumaan hetkeksi. Käytetään vaaratilanteissa kutsumaan paikalle apua. Sauvan liike: Osoitus kohti taivasta. Valon väri: punainen.

Avifors (Avifors) - Muuttaa pieniä esineitä linnuiksi. Sauvan liike: kallellaan oleva kahdeksikko. Valojuova: sininen.
 

E:

Entismuotois (Reparifarge) - Peruuttaa epäonnistuneet muodonmuutosloitsut, ja palauttaa kohteen alkuperäiseen tilaansa. Sauvan liike: nouseva kuoppa. Valojuova: valkoinen.

Entistus (Reparo) - Korjaa lähes kaiken aina valtaviin rakennuksiin asti. Ei toimi voimakkaiden taikaesineiden, pimeyden voimien tuhojen tai elävien asioiden kohdalla. Elävän henkilön vammaan loihdittuna satuttaa pahemmin. Sauvan liike: ylösalainen pehmeä kolmio. Valo: ei ole.

Episkius (Episkey) - parantaa pienet vammat kuten haavat, kolhut, murtuneet nenät, varpaat tms. Voi myös lievittää kipua, kuten päänsärkyä. Loihdittu kohta tuntuu ensin tulikuumalta ja sen jälkeen jääkylmältä. Sauvan liike: suora viiva. Valo: ei ole.

/Etanaoksennusloitsu/ (Slugulus eructo) - Saa uhrin oksentamaan etanoita. Sivuvaikutuksena huonovointisuus, hikoilu, kalpeus. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: vihreä.

 

F:

Fauna lasitus (Vera verto) - Muuttaa pienikokoisia eläimiä lasimaljoiksi. Toimii erityisen hyvin lintuihin, jyrsijöihin ja kissaeläimiin. Sauvan liike: kohteen napauttaminen kolme kertaa ja sitten osoitus. Valojuova: onnistuessa kristallinkirkas usva, epäonnistuessa vihreä.

Fenkoli (Ferula) - Luo siteen ja mahdollisesti lastan osoitettuun haavaan tai vammaan. Sauvan liike: napautus haluttuun kohtaan. Valo: ei ole.
Fumos (Fumos) - Taikasauvan kärjestä ilmestyy savupilvi loihtijan eteen, joka peittää näkyvyyden. Sauvan liike: hidas spiraali.  Valojuova: harmaa


H:

Hajothus (Diffindo) - Leikkaa tai halkaisee esineen tarkasti taikasauvan liikkeen mukaisesti. Varomaton sauvanheilautus voi johtaa väärän asian leikkaamiseen ja jopa loukkaantumiseen tai kuolemaan. Sauvan liike: haluttu leikkausmuoto. Valojuova: vaaleanvihreä, pinkki tai punainen. 

Halkinaurus (Rictusempra) - Saa kohteen kutiamaan ja nauramaan hillittömästi. Loitsun aiheuttama kutitus kaataa uhrin polvilleen tai maahan. Sauvan liike: lehden muotoinen. Valojuova: kirkkaan hopea.

Hammasiso (Densaugeo) - Saa uhrin etuhampaat kasvamaan nopeaan tahtiin. Valojuova: violetti.
Herpaannu (Rennervate) - Herättää tainnutetun tai pökertyneen ihmisen. Sauvan liike: suora osoitus kohteen rintakehään. Valojuova: punainen. Vastaloitsu: tainnutu (stupefy)

Hiljutus (Quietus) - Hiljentää kohteen ääntä. Toimii ihmisiin, olentoihin ja asioihin. Sauvan liike: osoitus kurkkuun tai kohteeseen. Valo: ei ole. Vastaloitsu: melutus (sonoros)

Hiustenlähdetys (Calvorio) - Saa kohteen menettämään hiuksensa tai päähineensä. Valojuova: punainen tai violetti. 

 

I:

Irtijo (Relashio) - Pakottaa kaksi kohdetta irti toisistaan. Toimii eläviin ja elottomiin asioihin. Veden alla loihdittuna laukaisee kiehuvaa vettä sauvan osoituksen suuntaan. Sauvan liike: Suora osoitus. Valo: violetit kipinät.

Isonnous (Engorgio) - Suurentaa kohteen kokoa. Tietyn pisteen jälkeen kasvettuaan kohde räjähtää mikäli suurennusta jatkaa. On turvallista käyttää eläimiin. Oletetaan myös vastaloitsun hallitsemista. Sauvan liike: ympyrä. Valojuova: jäänsininen. Vastaloitsu: paluus (reducio)

 

K:

Kaapasus (Skurge) - Karkoittaa aaveita ja henkiä väliaikaisesti. Sauvan liike: ympyröitä. Valojuova: vihreä.

Kangistumis tyystilys (Petrificus totalus) - Kangistaa uhrin väliaikaisesti lukitsemalla raajat kiinni kehonmyötäisesti. Tietoisuus, kuulo ja näkökyky säilyy. Toimii teoriassa elottomiinkin asioihin. Sauvanliike: vaakaviiva ja koukku. Valojuova: valkoinen. Vastaliemi: halvauksenestojuoma. 

Kaksostus (Geminio) - Kopioi esineen. Kopioidut esineet kuluvat ja hajoavat alkuperäsiä nopeammin, eikä kopioilla ole alkuperäisen esineen taikaominaisuuksia. Raha ja muu arvometalli on arvotonta kopioituna tällä loitsulla. Sauvan liike: näpäytys. Valo: ei ole.
Karkotaseet (Expelliarmus) - Riisuu vastustajan aseista tai siitä mitä tahansa kohteella on käsissään. Mikäli kohteita on lähekkäin, yksi loitsu voi riisua usean aseista samaan aikaan. Erityisen voimakas loitsu voi tönäistä tai jopa heittää uhrin. Sauvan liike: spiraali. Valo: helakanpunainen.

Kielilukko (Langlock) - Liimaa kohteen kielen kitalakeen, estäen puhumisen. Toimii ihmisiin ja henkiin. Sauvan liike: Osoitus. Valo: ei ole.
Kirkastus valostus (Lumos solem) - Luo sokaisevan auringonvalon sauvan kärjestä. Sauvan liike: osoitus. Väri: kirkkaan keltainen. 

Kovethus (Duro) - Kovettaa elottoman esineen kiveksi. Sauvan liike: D:n muoto. Valo: ei ole.

/Kuumailmaloitsu/ (Hot-Air Charm) - Saa sauvasta virtaamaan kuumaa ilmaa, joka esim. kuivattaa vaatteet tai sulattaa lumen. Sauvan liike: pyörittäminen. Valo: ei ole

Kuuraannu (Scourgify) - Puhdistaa kohteen. Ihmiseen loihdittuna täyttää suun vedellä ja saippualla. Toimii pieniin määriin lankkurouskuja. Sauvan liike: S-kirjain. Valo: ei ole.

Kutistuos (Diminuendo) - Kutistaa elottoman kohteen. Samanlainen loitsu kuin paluus. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: valkoinen. 

Kyysmenoks (Vipera evanesca) - Kadottaa käärmeen. Toimii erityisesti vastaloitsuna kärmestuliokseen tai muihin taioin tai muodonmuutoksin loihduttuihin käärmeisiin. Sauvan liike: heilautus. Väri: musta savu.

Kärmestulios (Serpensortia) - Loihtii elävän kärmeen sauvan päästä. Käärme ei ole myrkyllinen tai vaarallinen. Sauvan liike: nosto ja osoitus ylös. Valojuova: valkoinen. Vastaloitsu: kyysmenoks (vipera evanesca)

L:
Liikkumatis (Immobulus) - Pysäyttää kohteen  liikkumisen täysin. Yhdellä loitsulla voi pysäyttää monta kohdetta, jos ne ovat toistensa läheisyydessä. Kesto riippuu loihtijan taidoista, muutamista sekunneista minuuttiin. Toimii myös esineisiin, kuten jästien laitteisiin, ja pysäyttää niiden toimimisen. Sauvan liike: kolmiomainen. Valojuova: sininen.
Loimuos (Flagrate) - Piirtää palavan merkin tai tekstin ilmaan. Sauvan liike: haluttu merkki/teksti. Väri: tulisen helakanpunainen.
Lopeti loitsuimes (Finite incantatem) - Yleinen vastaloitsu joka lopettaa suurimman osan loitsujen vaikutuksen. Toimii myös vain sanalla 'Lopeti'. Ei toimi vahvempiin pimeyden voimiin/kirouksiin. Jotkut taiat (esim. löllösääriloitsu) vaatii oman vastaloitsunsa. Sauvan liike: kilpimäinen. Valojuova: punainen.
Lukkius luikkius (Arania Exumai) - Karkottaa erityisesti suuret hämähäkit. Polttaa kiinteät kohteet. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: kirkkaansininen.
/Löllösormiloitsu/ (Jelly-fingers curse) - Muuttaa uhrin sormet veteliksi, joilla on esimerkiksi hankala pitää asioista kiinni. Sauvan liike: heilautus. Valo: Oranssi. 

/Löllösääriloitsu/ (Locomotor Wibbly) - Saa uhrin sääret veteliksi ja aiheuttaa maahan lyyhistymisen. Sauvan liike: heilautus. Valo: oranssi.

 

M:

Melutus (Sonoros) - Nostaa äänenvoimakkuutta. Toimii ihmisiin, olentoihin ja elottomiin asioihin. Pitkäaikainen käyttö aiheuttaa käheyttä. Sauvan liike: osoitus kurkkuun tai kohteeseen. Valo: ei ole. Vastaloitsu: hiljutus (quietus).

 

P:

Paluus (Reducio) - Pienentää kohteen kokoa. On turvallista käyttää eläimiin, mutta vastaloitsun hallitsemista odotetaan. Ihmiseen käyttö vaarallista ja vaikeaa. Samanlainen loitsu kutistuoksen kanssa. Käytetään kutistusliemen kanssa. Sauvan liike: V-kirjain. Valojuova: violetti. Vastaloitsu: isonnous (engorgio).
Pattiajos (Furnunculus) - Aiheuttaa uhrille paiseita. Yhdistettynä löllösääriloitsun kanssa aiheuttaa lonkeroiden kasvamisen ihosta. Vastaliemi: paisehoitojuoma. Sauvan liike: pystysuora kuoppa. Valojuova: kultainen. 

Pehmennous (Spongify) - Tekee esineestä tai pinnasta pehmeän ja kimmoisan. Sauvan liike: S-kirjain. Valo: Purppura tai oranssi.

Pimi (Nox) - Sammuttaa sauvan päästä valon. Vastaloitsu valois (lumos) loitsulle. Sauvan liike: terävä aalto.

Pääisonnous (Engorgio skullus) - Suurentaa kohteen pään. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: punainen tai violetti. Vastaloitsu: pääpaluus (redactum skullus)

Pääpaluus (Redactum skullus) - Pienentää kohteen pään.Sauvan liike: osoitus. Valojuova: punainen tai violetti. Vastaloitsu: pääisonnous (engorgio skullus)


S:
Seisahdus momentus (Arresto momentum) - Hidastaa tai pysäyttää kohteen liikkeen. Riippuu loihtijan taidoista kuinka suuren kohteen ja minkä nopeuden kykenee hidastamaan. Sauvan liike: M-kirjain. Valo: ei ole.

Selatus pikamus (Everte Statum) - Saa uhrin lennähtämään selälleen metrien päähän. Sauvan liike: osoitus. Valo: Oranssi.

Siipiirdium lentiusa (Wingardium leviosa) - Leijuttaa ja lennättää kohteen sauvan mukaisesti. Sauvan liike: heilautus ja näpäytys. Valo: ei ole.

Spesiaalit paljastuis (Revelio) -  Esine, johon loitsu on tähdätty näyttää piilotetut salaisuutensa tai taikakykynsä. Toimii myös henkilöihin, jotka ovat loitsuin muuttaneet ulkomuotoaan. Sauvan liike: spiraali. Valo: sininen.

Sytyjo (Incendio) - Luo liekkejä jotka kykenevät sytyttämään kohteen välittömästi tuleen. Sauvan liike: liekki. Valojuova: oranssi ja punainen. Vastaloitsu: aquatulio (aguamenti) tai jäätyös (glacius)

Suuntaa minut (Point me) - Saa sauvan toimimaan kuin kompassi ja kärjen osoittamaan pohjoiseen. Sauvan liike: asetetaan lojumaan kämmenelle. Valo: ei ole.

 

T:

Tarantallegro (Tarantallegra) - Kohteen jalat alkavat liikkumaan villisti kuin tanssien. Toimii eläviin asioihin tai esineisiin joilla on jalat. Sauvan liike: palikkamainen. Valo: ei ole

Tarttumatum (Impervius) - Saa kohteen hylkimään vettä ja sumua. Voidaan loihtia ihmisen kasvoihin suojaamaan sateelta. Sauvan liike: Napautus. Valo: Ei ole

Tarttuoskengä (Colloshoo) - Saa kohteen kengät tai jalat tarttumaan lattiaan kiinni. Sauvan liike: lattean pyöreä. 

Tergeo (Tergeo) - Imee sauvaan nesteen, pölyn, lian, rasvan jne näin ollen puhdistaen kohteen. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

/Tukantuuhennusloitsu/ (Hair-Thickening charm) - Tekee hiuksista tuuheammat ja pidemmät. Sauvan liike: osoitus. Valo: Ei ole.

Tuppotukkelum (Waddiwasi) - Avaa tukoksia lähettämällä kohteen eteenpäin voimakkaasti. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

 
U:

Umpiovius (Colloportus) - Lukitsee oven. Ovi mahdollista avata edelleen avaimella tai loitsulla. Sauvan liike: kaksi vaakasuoraa ja alas. Valo: ei ole. Vastaloitsu: alohomora.

V:
Valois (Lumos) - Sytyttää sauvan päähän valon. Sauvan liike: kiepautus. Väri: valkoinen. Vastaloitsu: pimi (nox).

Verdillous (Verdillous) - Luo vihreitä kipinöitä ja savua sauvan kärjestä ja vahingoittaa niin ihmisiä kuin taikaeläimiäkin. Sauvan liike: osoitus. Valo: Vihreä.


 

V.I.P (3-5lk)

A:
Aberto (Aberto) - Avaa ovia. Voidaan yrittää käyttää mikäli alohomora ei toimi. Valo: sininen.
Alasjo (Descendo) - Vajottaa tai laskeuduttaa asioita. Sauvan liike: heilautus. Valojuova: 

sininen. 

Aleus (Deprimo) - Aiheuttaa lattiaan tai maahan reikiä. Sauvan asento: osoitus. Valojuova: vihreä.

Aquatulio (Aguamenti) - Sauvan päästä suihkuaa juotavaksikin sopivaa vettä. Veden määrä ja paine riippuu loihtijan kyvyistä. Kykenee sammuttamaan normaalia tulta. Sauvan liike: laineikas. Valon väri: jäänsininen vesisuihku. Vastaloitsu: sytyjo (incendio).
 

C:

Colovaria (Colovaria) - Muuttaa kohteen väriä. Sauvan liike: osoitus. Valo: Ei ole.


E:
Estous (Impedimenta) - Hidastaa tai estää kokonaan kohdetta liikkumasta muutaman sekunnin ajaksi. Hidastamisen lisäksi voi myös töniä kauemmaksi. Ei toimi kalmolaskoksiin, tai kovan kuoren omaaviin olentoihin kuten akromantellat ja räiskeperäiset sisuliskot. Sauvan liike: vaakasuora. Valojuova: turkoosi.

F:
Finestra (Finestra) - Rikkoo ikkunan tai lasin äänettömästi. Sauvan liike: näpäytys. Valo: Sininen.

G:

Glissadi (Glisseo) - Muuttaa portaat liukumäeksi. Voidaan loihtia ennakoivasti portaisiin jolloin ne muuttuvat liukumäeksi vasta kun joku tietty niihin astuu. Valo: ei ole. 

 

H:
Haihtuus (Evanesco) - Haihduttaa elottomia tai eläviä asioita. Taialla on vaikeusasteita, erityisesti elävien olentojen monimutkaisuudesta riippuen. Joihinkin tavaroihin voidaan loihtia haihtuuksen estoloitsu. Haihdutettuja asioita on mahdollista tuoda takaisin. Valo: ei ole.
Halkhios (Dissendium) - Avaa Gunhilda Gorsemoorin kyttyräselkäisen noidan patsaan ja sitä kautta salakäytävän hunajaherttuaan. Sauvan liike: napautus patsaaseen. Valo: ei ole.

Heittäös (Throwenusc) - Heittää kohteen tai uhrin sauvan osoittamaan paikkaan. Sauvan liike: osoitus uhriin ja sen jälkeen paikkaan. Valojuova: violetti.

Herbivicus (Herbivicus) - Saa siemenet ja taimet kasvamaan silmänräpäyksessä. Kukat alkavat kukkimaan välittömästi. Sauvan liike: lehtimäinen. Valojuova: vihreä.

/Hikan vastainen loitsu/ (Counter charm for hiccoughs) - Loitsu joka parantaa hikan. Sukua hilpeytysloitsulle.
/Hilpeytysloitsu/ (Cheering charm) - Saa kohteen hilpeäksi. Ylivedettynä aiheuttaa hysteerisen naurukohtauksen. 

Hämärrys (Obscuro) - Luo kohteen silmille siteen jonka läpi ei näe. Sauvan liike: suora osoitus. Valo: ei ole.

Hämäyty (Confundo) saa uhrin pöllämystyneeksi, hämmentyneeksi, unohteliaaksi ja helpoksi manipuloinnin kohteeksi. Hämmennyksen taso riippuu loihtijan taidoista. Toimii eläviin ja elottomiin asioihin, kunhan kohteella on mahdollisuus hämmentyä. Sauvan liike: pyöreä. Valojuova: pinkki. 

/Hävitysloitsu/ (Obliteration charm) - Poistaa jalanjälkiä, mukaan lukien tahrojen yms aiheuttamat. 

 

J:

Jäätyös (Glacius) - Sauvasta purkaantuu jääkylmää hileistä ilmaa joka jäädyttää kohteen. Se voi jäädyttää veden ja sammuttaa tulta. Toimii tulisalamantereita vastaan. Sauvan liike: ympyrä. Valojuova: sininen.K:

Keholeijus (Levicorpus) - Nostaa kohteen nilkoista ilmaan roikkumaan. Sauvan liike: Näpäytys ylöspäin. Valojuova: vihreä. Vastaloitsu: kehovapautus (liberacorpus).

Kehovapautus (Liberacorpus) - Vastaloitsu keholeijukseen, tiputtaa herjan kohteena olevan takaisin maahan. Sauvan liike: veto ylöspäin. Valo: ei ole.
/Kielensidontakirous/ (Mimblewimble) - Rullaa kohteen kielen väliaikaisesti solmuun, estäen kohdetta puhumasta. Sauvan liike: solmusykkyrä. Valojuova: sininen.

Kohotu (Ascendio) - Nostaa loihtijan ylöspäin ilmaan. Toimii myös veden alla. Sauvan liike: osoitus kohti taivasta. Valo: ei ole.

Kotinum paljastus (Homenum revelio) - Paljastaa loihtijalle paikalla olevat ihmiset merkillä, jonka kohde voi tuntea hipaisuna. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

Kumoitus (Flipendo) - Tönäisee uhria tai kohdetta. Sauvan liike: V-muoto. Valo: Sininen tai keltainen.
/Kuplapääloitsu/ (Bubble-Head charm) - Loihtii loihtijan pään ympärille ilmakuplan, joka mahdollistaa esim. vedessä hengittämisen. Sauvan liike: hevosenkenkä. Valo: Ei ole
Kurmitsios (Melofors) - Luo uhrin pään ympärille kurpitsan. Sauvan liike: osoitus. Valo: oranssi.
Käännyys (Reverte) - Palauttaa esineen tai tavaran sen alkuperäiselle paikalle. Taitava pystyy palauttamaan monta esinettä samanaikaisesti. Sauvan liike: heilautus. Valo: Ei ole.

 

L:
Lenne (Avis) - Luo parven pikkulintuja. Parvi syöksyy sauvasta aseenlaukausta muistuttavan äänen ja savun kera. Lenne oppugno saa linnut hyökkäämään. Sauvan liike: kaksi kumparetta (linnun siivet). Valojuova: sininen. 

/Lepakonräkäherja/ (Bat-bogey hex) - Paisuttaa uhrin rään, loihtii räkäklimpeille siivet ja saa ne hyökkäämään uhrin kimppuun. Eläimeen loihtiminen voi olla kohtalokasta, ja onkin laitonta. Sauvan liike: lepakonsiiven muoto.

Liikkumitor [kohde] (Locomotor) - Kohde nousee ilmaan muutaman tuuman ja sitä voi leijuttaa sauvan suuntaisesti. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: ei ole

Liikkumitor kuolitus (Locomotor mortis) sitoo uhrin jalat yhteen ja estää jalkoja liikkumasta. Sauvan liike: alas ja sivulle. Valojuova: violetti.

Liikkuospuu (Mobiliarbus) - Nostaa puisia asioita muutaman tuuman ilmaan ja leijuvat sauvan osoituksen mukaisesti. Valojuova: sininen.

Liikutiruumis (Mobilicorpus) - Kohottaa paikoillaan pysyvää henkilöä joka ei ole kykeneväinen kävelemään itse muutaman tuuman maanpinnan yläpuolelle. Liikkuu sauvan mukana. Sauvan liike: näpäytys. Valo: ei ole.

Louhikärmös (Draconifors) - Muuttaa esineen vauvalohikäärmeeksi. Sauvan liike: heilautus. Valojuova: oranssi

M:
Menejo (Banishing charm) - Työntää kohteen loihtijasta sauvan osoittamaan suuntaan. Toimii eläviin ja elottomiin asioihin. Samanlainen loitsu kuin tönimös/depulso. Sauvan liike: heilautus. Valojuova: punainen tai valkoinen. 

 

N:

Naurrettavus (Riddikulus) - Vastaloitsu mörköä vastaan. Muuttaa mörön (loitsijan pahimman pelon) siihen huvittavaan muotoon mitä loihtija ajattelee. Sauvan liike: vaakasuora kuoppa. Valo: ei ole.

Näkyvillium (Aparecium) - Paljastaa salaiset tekstinpätkät jotka on kirjoitettu näkymättömällä musteella tai piilotettu muilla taikakeinoilla. Sauvan liike: tuherrus. Valo: Liila savu

O:

Orkideous (Orchideous) - Loihtii kimpun kukkia sauvan päästä. Sauvan liike: pyöreä. Valo: vaaleanpunainen. 

 

P:
Pakkuu (Pack) - Pakkaa vaatteet ja tavarat arkkuun/laukkuun/kassiin/jne. Pakkauksen taso, lajittelu ja huolellisuus riippuu loihtijan taidoista. Sauvan liike: pitkiä, lakaisevia vetoja. Valo: ei ole.

Poistujo (Reducto) - Räjäyttää kiinteitä esineitä tuhkaksi. Sauvan liike: > -muoto. Valo: Sininen.

Poistuus (Deletrius) - Tyhjentää sauvan muistin niin, että siitä ei voi löytää viimeisintä loitsua 'varhenna loitsus' avulla.

/Polttoherja/ (Stinging Jinx/Hex) - Aiheuttaa uhrille polttelevalta tuntuvia punaisia rakkuloita, jotka turpoavat. Sauvan liike: osoitus. Valo: valkoinen

/Polvenkääntöherja/ (Knee-reversal hex) - Kääntää uhrin polvet toiselle puolelle, hankaloittaa liikkumista. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

Pommitus (Bombarda) - Aiheuttaa äänekkään räjähdyksen, jolla voi tuhota esimerkiksi ovia tai seiniä, sauvan osoittamaan kohtaan. Myös voimakkaampi ja haastavampi versio 'Pommitus mega'. Sauvan liike: kolmion muotoinen. Valo: Ei ole.
Pystyty (Erecto) - Pystyttää teltan tai muita rakenteita. Sauvan liike: osoitus. Valo: Ei ole.

 

R:

/Rikkumattomuusloitsu/ (Unbreakable charm) tekee esineestä rikkoutumattoman. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

S:
/Sidekalvontulehduskirous/ (Conjunctivitus curse) - Tuottaa suurta kipua kohteen silmiin, pakottaen niiden muurautumisen umpeen. Tiedetty käytettävän erityisesti taikaolentoja vastaan. Sauvan liike: vaakatasossa oleva ovaali. Valo: Ei ole
Suupois (Oscausi) - Uhrin suu katoaa, jolloin hän ei voi puhua. Vastaloitsu: lopeti. Sauvan liike: Osoitus. Valo: Valkoinen

 

T:

Tainnutu (Stupefy) - Tainnuttaa kohteen tajuttomaksi. Usea samaan kohteeseen samanaikaisesti loihdittu loitsu vahvistaa vaikutusta, jolloin pystyy tainnuttamaan esimerkiksi lohikäärmeitä, jättejä tai peikkoja. Ihmisiin loihdittuna usea tainnutustaika (5+) vaatii parantajahoitoa. Sauvan liike: suora viiva. Valojuova: punainen. Vastaloitsu: herpaannu (rennervate).

Tarttuous tavaraano (Carpe Retractum) - Luo lassomaisen valosäikeen, jolla voi vetää nopeasti asioita lähemmäs itseään, tai itseään lähemmäs asioita. Sauvan liike: V-muoto. Valo: Oranssi valosäie.
Tulejo [kohde] (Accio) - Voi kutsua lähes mitä vain pitkänkin matkan päästä kunhan kohde ja sijainti on selvänä mielessä. Pidempi matka=vaikeampi loihtia. Ei toimi eläviin olentoihin ellei ne pidä kiinni jostakin jota voi loihtia. (Poikkeus=fletkumadot). Ei toimi rakennuksiin tai tavaroihin joissa on kutsuloitsun estoloitsu. Sauvan liike: kumpare. Valo: ei ole. Vastaloitsu: menejo/tönimös (banishing charm/depulso).

 

V: 

Vaietus (Silencio) - Vaientaa kohteen. Vaikeampi loihtia korppeihin ja sammakoihin. Näiden kohdalla loitsun epäonnistuessa eläin turpoaa ja alkaa pitää kamalaa ääntä. Sauvan liike: kuoppa ja alas. Valo: ei ole.
Vaimennous (Muffliato) - Estää muita kuulemasta tiettyä keskustelua. Lähellä olevien korvissa alkaa kuulua ampiaisen pörräystä ja suhinaa. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole

Valois maximus (Lumos maxima) - Todella paljon voimakkaampi versio valois-loitsusta. Karkottaa tehokkaasti pimeässä viihtyviä taikaolentoja. Sauvan liike: kaksi näpäytystä. Valo: Valkoinen

Varjelum (Protego) - Suojaloitsu herjoille, kirouksille sekä loitsuille. Taitavan loihtijan käsissä varjelumilla pystyy torjumaan kaikki loitsut paitsi anteeksiantamattomat kiroukset. Luo loihtijan eteen sinisenä tai hopeana hohtavan suojakilven. Riippuen loitsijan taidoista ja tarkoituksesta varjelumiin osuva loitsu joko katoaa tai kimpoaa takaisin. Varjelum torjuu myös fyysisiä esineitä. Suhteellisen vaikea loitsu hallita, mutta aloitteleva loihtija pystyy torjumaan heikkoja loitsuja, herjoja tai kirouksia. Varjelumin pystyy myös loihtimaan esimerkiksi esineeseen tai vaatteen suojaksi. Sauvan liike: suora liike loihtijan eteen suojaksi vedettynä. Väri: näkymätön, hopea tai sininen, heijastaa siihen osuvien loitsujen värejä.

Ventus (Ventus) - Luo tuulenpuuskan taikasauvan kärjestä. Tuulenpuuska voi liikuttaa tai heittää painavia esineitä tai ihmisiä. Vahvuus riippuu loihtijasta. Sauvan liike: pyöräytys. Valo: harmaa
Verdimillous (Verdimillous) - Luo erittäin kirkkaita vihreitä kipinöitä jotka vahingoittavat ihmisiä ja taikaeläimiä. Loitsua voidaan käyttää myös paljastaakseen kirotut tai muuten pimeyden voimiin liittyvät esineet, jolloin ne alkavat hohkaamaan kirkkaan vihreänä. Sauvan liike: Heilautus. Valo: Vihreä


 

S.U.P.E.R  (6-7lk)

 

H:

/Harhautusloitsu/ (Disillusionment charm) - Muuttaa henkilön ympäristönsä kaltaiseksi väriltä ja tekstuurilta, kuin kameleontti. Auttaa pitämään kohteen huomaamattomana. Loihdittaessa tuntuu siltä, että jotain kylmää ja märkää valuisi ihoa pitkin. Sauvan liike: näpäytys mikäli loihdit toista, kiertäminen itsesi ympäri jos loihdit itseäsi. Valojuova: valkoinen. 

Herbivicus duo (Herbivicus duo) - Vahvempi versio loitsusta herbivicus, joka saa siemenet ja taimenet kasvamaan silmänräpäyksessä. Auttaa kasvattamaan useita kasveja samaan aikaan. Sauvan liike: lehtimäinen. Valojuova: vihreä.

 

I:
/Ihmistysloitsu/ (Animagus reversal spell) - Pakottaa animaagimuodossa olevan ihmisen takaisin ihmismuotoonsa. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: sininen. 

Ilmestyös jälkium (Appare Vestigium) - Paljastaa viimeaikaiset taikajäljet, toimet ja aktiivisuudet. Sauvan liike: heilauttaa täyden ympyrän loihtijan ympärillä. Valojuova: kultainen pyörre.

K:
Kaivous (Defodio) - Kaivaa kuoppia, aukkoja ja tunneleita erilaisiin materiaaleihin, kuten metalliin, maahan ja kiveen. Sauvan liike: teräviä viivoja.
/Kielijän herja/ (Sneak's jinx) - Langetetaan salaisuuksien pitämiseksi. Jos joku paljastaa salaisuuden, saa uhri kasvoihinsa märkärakkuloita, jotka muodostavat sanan ”kielijä”.

Kompassium (Avenseguim) - Muuttaa esineen jäljityslaitteeksi. Pistää esineen palaamaan vanhoja jälkiä tai etsimään paikan mihin se kuuluu. Valojuova: oranssi.

Kuristuos (Incarcerous) - Variaatio loitsusta “vangitsous”, jossa luo köyden tyhjästä joka kietoutuu uhrin kaulalle ja kuristaa. Vaikeaa muodonmuutostaikuutta. Sauvan liike: solmuheilautus. Valo: Ei ole
 

M:

/Muuntautumisloitsu/ (Protean charm) - Linkittää usean saman tavaran toisiinsa. Kun yhtä muutetaan, muuttuu kaikki linkissä olevat tavarat.

 

N:

Nebulus (Nebulus) - Luo sumua sauvan kärjestä, jolla voi estää esimerkiksi rakennuksen näkyvyyden jästeiltä. Valojuova: harmaa.
Nosto (Surgito) - Vastaloitsu lumotulle henkilölle. Poistaa vahvojakin lumouksia ja niiden vaikutuksia. Sauvan liike: osoitus. Valo: Punainen.


O:
Odotum suojelius (Expecto patronum) - Hankala pimeyden voimilta suojaava loitsu. Heikommilla loihtijoilla se ilmenee epämääräisenä valona ja usvana, vahvemmilla se ottaa muodokseen eläimen. Odotum suojelius on ainoa loitsu jolla voi puolustautua ankeuttajia ja kalmolaskoksia vastaan. Eläimen muodossa olevan suojeliuksen kautta voi lähettää äänellisiä viestejä. Suojeliuksen onnistuminen vaatii onnellisia ajatuksia ja muistoja. Sauvan liike: pyöreä. Valo: hopea.

Oppugno (Oppugno) - Saa esineen tai loihditun olennon hyökkäämään uhria vastaan. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

 

P:

Paiskaos (Expulso) - Aiheuttaa kovapaineisen räjähdyksen. Laajuus ja voimakkuus riippuu taidoista. Räjähdyksen voima voi heittää lähellä seisovat ihmiset poispäin. Vaarallinen. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: sininen. 

 

R:

Ruhjoo (Confringo) - Räjäyttää kohteen liekkeihin. Samanlainen loitsu kuin “Paiskaos”, mutta paineen sijaan räjähdyksessä on polttava lämpö. Vaarallinen ja mahdollisesti tappava. Sauvan liike: osoitus. Valo: Kirkkaan oranssinen tuli.

 

S:

Sektumsempra (Sectumsempra) - Aiheuttaa uhrille syvät viillot sauvan liikkeen mukaisesti. Vaikea kirous, jonka vastaloitsu on Vulnera Sanentur. Sektumsempralla menetettyjä ruumiinosia ei saa parannettua ja sen aiheuttamat arvet ovat pysyviä, ellei mäkimeiramia laiteta heti haavoihin. Sauvan liike: heilautus. Valo: valkoinen

U:
Unhoituta (Obliviate) - Kykenee poistamaan kohteen tarkkoja muistoja. Vahvimmat loitsijat pystyvät manipuloimaan muistoja kohteen päässä. Sauvan liike: pyöreä, kuin aivot. Valojuova: vihreä.

V:
Vangitsous (Incarceous) - Loihtii köysiä tyhjästä jotka sitovat kohteen. Hankala muodonmuutosloitsu. Sauvan liike: solmuheilautus. Väri: ei ole. 

 

EDISTYNEET / PROFESSORITASO

 

H:
/Heittoherja/ (Hurling hex/broom jinx) Luuta alkaa pukitella ilmassa ja yrittää heittää lentäjänsä pois. Loihtijalla tulee olla katsekontakti kohteeseen. Valo: ei ole.

 

I:

/Ikitarttumistaika/ (Permanent sticking charm) - Saa esineen tarttumaan tiettyyn paikkaan ikuisesti. Varsinkin käytössä seiniin kiinnitettävien asioiden kanssa.
/Ikälinja/ (Age line) - Luo kohteen ympärille rajan, jonka yli pääsee vain loitsulla sallitut tietyn ikäiset ihmiset. Ikälinjaa on hankala huiputtaa, ja se puskee ikärajan ulkopuolella olevat poispäin. 

Ilmistys (Teleportation spell) - Haihduttaa esineen, joka ilmestyy johonkin muualle. Sauvan liike: Osoitus. Valo: Ei ole.


J:

Jalustus liikkumitor (Piertotum locomotor) - Saa patsaan tai haarniskan muuttumaan eläväksi. Loihtija voi kontrolloida kohteiden liikettä. Vaikutus loppuu päivän sisällä. Sauvan liike: mikäli yksi kohde, osoitus. Mikäli useampi kohde, sauva nostetaan ylös. Valojuova: ei ole tai vihreä.

 

K:

Karkotum jästilys (Repello muggletum) - Estää jästejä saapumasta lohditulle alueelle. Lähestyvä jästi muistaa jotakin muuta tärkeää ja vaihtaa kulkusuuntaa pois. Sauvan liike: nosto ylös. Valojuova: usva.
Karkotum Viholium (Repello Inimicum) - Suoja, joka estää vihollisten pääsyn sen läpi. Käytettynä yhdessä “Vahvennous” ja “Varjelum kamalus” - suojaloitsujen kanssa luo suojan, joka tuhoaa sen läpi pyrkivän vihollisen ja torjuu loitsuja. Sauvan liike: osoitus taivaalle. Valo: Sinivalkea

 

L:

/Laajennusloitsu/ (Capacious extremis) - Laajentaa kohdetta sisäpuolelta, mutta ulkonäöltään ja painoltaan se pysyy normaalin kokoisena. Tiedettyjä käyttökohteita on olleet laukut, arkut, teltat ja autot. Ministeriö säätelee laajennusloitsun käyttöä.
Lukilitis (Legilimens) - Antaa loihtijalle tien kohteen pään sisälle, antaen tutkia ajatuksia, muistoja ja tunteita. Taitava lukilitiksen haltija pystyy luomaan mieleen realistisen oloisia mielikuvia. Okklumeusta osaavat ihmiset kykenevät estämään mieleensä tunkeutumisen. Sauvan liike: osoitus. Valojuova: psykedeelinen läpinäkyvä aalto.

/Lunttauksenestoloitsu/ (Anti-cheating spell) - Loihditaan pergamenttiin tai sulkakynään estämään lunttauksen koetilanteessa. Valojuova: violetti.

 

M:

Meteomanaus peruuto (Meteolojinx recanto) -  Vastaloitsu säänhallintaloitsuille. Peruuttaa loihditun sään, palauttaen tilan alkuperäiseen kuntoon. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.
/Monistuskirous/ (Geminio Curse) - Variaatio loitsusta “kaksistus”, jossa kirous langetetaan tiettyyn esineeseen ja alkaa toisen kosketuksesta monistumaan holtittomasti. Monistumisen voi lopettaa vain kirouksen loihtija, tai kun monistuminen ei ole enää fyysisesti mahdollista. Sauvan liike: heilautus. Valo: Ei ole.

/Mouruloitsu/ (The caterwauling charm) - Loihtii alueen niin, että kun tunkeilija saapuu alueelle alkaa kuulua korviavihlovaa mouruntaa ja kiljumista.

 

P:

/Pirunpalo/ (Fiendfyre) - Luo kirottua ja erittäin vaarallista tulta, jotka ottavat muodokseen esimerkiksi käärmeiden, kimeeroiden ja lohikäärmeiden muodon. Kirottu tuli hakeutuu ja tuhoaa kaiken edessään. Erittäin hankala hallita, ja loitsu on vaarallinen niin loihtijalle kuin muillekkin. Pirunpaloa voi hidastaa ja osittain estää suojaloitsuilla, mutta lopullisesti se katoaa vain saatuaan tarpeeksi tuhoa aikaan. Sauvan liike: osoitus. Valo: tuli
/Polttokirous/ (Flagrante Curse) - Kirottu esine polttaa kosketuksesta niin ihoa kuin muutakin materiaa. Yhdistettynä “Kaksostuskirouksen” kanssa kaikki monistuneet kopiot polttavat. Sauvan liike: osoitus. Valo: Ei ole.

Portus (Portus) - Muuttaa loihditun tavaran porttiavaimeksi jolla voi matkustaa paikasta toiseen. Taikaministeriö säätelee portuksen käyttöä. Valojuova: sininen.

 

S:

/Salamaloitsu/ (Lightning spell) - Syöksee voimakkaan ja äänekkään salaman sauvasta. Taidokas loihtija voi tuhota loitsun avulla suojaloitsuja. Sauvan liike: heilautus. Valojuova: sinivalkoinen. 

/Sään muokkaus loitsut/ (Weather-modifying charms) - Ryhmä erilaisia loitsuja joilla kykenee muokkaamaan ja vaihtamaan loihditun alueen säätä. Esimerkkiloitsuja: Atmosfääriloitsu, salamaloitsu, lumihiutaleloitsu, pullotetut sääloitsut jne. Vastaloitsu: meteomanaus peruuto (Meteolojinx recanto).

 

T:

 

Tabu (Taboo) - Kiroaa sanan tai nimen. Kun joku lausuu kyseisen sanan tai nimen, saa kirouksen loihtijat tietää sanojan sijainnin. Valo: ei ole.

/Tunkeilijaloitsu/ (Intruder charm) - Voidaan loihtia taloon tai alueeseen. Kun joku ulkopuolinen tunkeutuu alueelle, ilmoittaa se hälytysäänen kanssa. 


V:


Vahvennous (Fianto Duri) - parantaa ja koventaa loihdittuja suojauksia. Sauvan liike: osoitus taivaalle. Valo: Sinivalkea
/Valemuistoloitsu/ (False memory charm) - Luo kohteelle muistoja joita ei ole koskaan tapahtunut. Kohde ei tajua muistojensa valheellisuutta.

/Vankkuutusloitsu/ (Imperturbable charm) - Luo näkymättömän esteen joka vaimentaa ääntä ja saa tavarat kimpoamaan siitä takaisinpäin. Usein vankkuutusloitsu loihditaan oviin. Tällöin alohomora ei toimi. 

Varhenna loitsus (Prior Incantato) - Tehdään toiseen sauvaan. Toisen sauvan kärjestä ilmestyy viimeisen kyseisellä sauvalla tehdyn loitsun kuvajainen. Sauvan liike: osoitus. Valo: Kultainen

Varhennum loitsuimes (Priori incantatem) - Harvinainen loitsu joka tapahtuu kun kaksi saman taikaolennon ytimen omaavaa sauvaa yhdistyy ja näyttää kaikuna toisen sauvan viimeaikaiset loitsut.

Varjelum kamalus (Protego horribilis) - Voimakkain suojaloitsu, joka voidaan loihtia alueen ympärille estäen kaiken muun paitsi tappokirouksen pääsyn. Sauvan liike: osoitus taivaalle. Valo: Ei ole.

Varjelum tyystilys (Protego Totalum) - Langetetaan tietylle alueelle, asuntoon tai rakennukseen rajatuksi ajaksi. Se suojaa aluetta tunkeutujilta ja loitsuista. Ei suojaa vahvimmilta tai anteeksiantamattomilta kirouksilta. Sauvan liike: osoitus ylös. Valojuova: sumu.

Vulnera Sanentur (Vulnera sanentur) - Parantava loitsu joka tyrehdyttää verenvuotoa, puhdistaa alueen ja sulkee haavan. Loitsu on toistettava kolme kertaa, ja parannetut haava vaativat mäkimeiramia arpeutumisen estoksi. Sauvan liike: joko liikutetaan haavan päältä tai tökätään haavaa. Valo: Ei ole.

 

Kielletyt loitsut

 

Avada kedavra (Avada kedavra) - Tappaa välittömästi kohteen jättämättä vammoja tai muita viitteitä. Kilpiloitsut eivät suojaa tappokiroukselta, ainoastaan fyysiset esteet. Sauvan liike: salama. Valojuova: vihreä.

Kidutu (Crucio) - Aiheuttaa kohteelle silmitöntä tuskaa. Liian kidutuskirouksen käytön on tiedetty johtaneen hulluuteen. Valojuova: punainen tai ei ole.

Komennu (Imperio) - Saa kohteen loihtijan hallintaan ja toimimaan halutulla tavalla. Vahva mielinen voi vastustaa komennuskirousta. Sauvan liike: osoitus. Valo: ei ole.

 

Nämä kolme anteeksiantamatonta kirousta ovat kielletty ankarasti lailla, ja niiden käytöstä joutuu automaattisesti Azkabaniin. Niiden hallitseminen ja käyttö vaatii aikuisen velhon, joka on tutustunut pimeyden voimiin ja harjoitellut niitä.

 

Loitsulistan on tehnyt .pannu. & Stubbari

Tulosta